Racing Santander – Manchester City 3-1

Manchester City er videre som vinnere av gruppe 1 tross en trøstesløs forestilling i Spania torsdag kveld.

{sidebar id=1}Et reservepreget og uinspirert City-lag hadde lite å stille opp mot mot et hjemmelag som måtte vinne for å ha en sjanse til å gå videre.

Mark Hughes stilte med et City lag uten blant andre Joe Hart, Richard Dunne, Stephen Ireland, Vincent Kompany, Benjani og Shaun Wright-Phillips. Dermed åpnet det seg muligheter for spillere som Kasper Schmeichel, Tal Ben Haim, Gelson Fernandes, Dietmar Hamann og Ched Evans fra start.

Etter en jevnspilt innledning fikk vi frispark fra meget god posisjon fra rundt 20 meter da Ched Evans ble lagt i bakken etter 12 minutters spill, men Javier Garridos forsøk gikk over. Hjemmelaget kom nære like etter da en Juan Valera fikk gå opp og heade et innlegg fra 5-6 meters hold, men headingen gikk rett på keeper Kasper Schmeichel.

I det 18.minutt tok hjemmelaget ledelsen. Santander tok et raskt frispark, spilte til Serrano som gikk ned til dødlinjen og la ballen hardt inn i feltet. Schmeichel fikk så vidt en hånd på ballen før Jonathan satte returen i mål.

Pablo Zabaleta forsøkte seg med et langskudd som gikk like utenfor i det 29.minutt, i stedet gikk hjemmelaget opp i 2-0 minuttet etter da Oscar Serrano og Pedro Munitis spilte vegg gjennom et passivt City-forsvar før Serrano enkelt trillet ballen forbi en sjanseløs Schmeichel.

Fem minutter senete ropte hjemmelaget på straffe da Serrano gikk i bakken i en duell med Darius Vassell, men dommeren vinket spillet videre og et par minutter senere stod igjen City-forsvaret og sov da Mohamed Tchite fikk stå helt alene inne i feltet etter et innlegg, men avslutningen gikk rett på keeper. Mens Jonathan ropte på straffe igjen fem minutter før pause etter at han gikk i bakken i en duell med Schmeichel, men også denne gang vendte heldigvis dommeren det døve øret til.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til hjemmelaget. Robinho gav seg halveis og ble erstattet av Stephen Ireland.

10 minutter etter sidebyttet var det klart for 3-0. Nok en gang etter forferdelig passivt spill i Citys forsvar. En Santander-spiller kom seg fri på vår høyreside. Innlegge ble slått på bakre stolpe der en annen av hjemmelagets spillere fikk gå helt uhindret opp pg heade ballen ned til Juan Valera som enkelt satte ballen i mål fra 4-5 meters hold.

Etter 63 minutt burde det stått 4-0 da Tchite ble spilt fri av Munitis. Han rundet keeper, men et par City-spillere klarte å komme tilbake å forstyrre såpass mye at avslutningen gikk til side for mål.

City skapte lite og ingenting framover, og det eneste vi oppnådde var en rekke gule kort som vi når drar med oss videre i turneringen. Felipe Caicedo reduserte likevel til 3-1 med sitt første mål i City-drakten på overtid da han satte ballen i mål fra 10-12 meter etter et innlegg fra Darius Vassell da hjemmelaget jagde et fjerde mål som ville sendt dem videre fra gruppespillet. Men ettersom Paris St. Germain vant 4-0 hjemme mot FC Twente ble det de, City og Twente som avanserer til 16.delsfinalene som trekkes fredag.

Vi vil nå møte en gruppetreer, og spiller borte først. Følgende lag ble nummer tre i sine puljer og kan således bli vår neste motstander: Braga (Portugal), København (Danmark), Lech Poznan (Polen),Olympiakos (Hellas), Sampdoria (Italia), Nec (Nederland). I tillegg kommer Aston Villa og Paris St. Germain som vi ikke kan trekke på grunn av at vi enten er fra samme land eller har spilt i samme pulje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.