Manchester City – FC Twente 3-2

Mål av SWP, Robinho og Benjani sørget for seier og tre poeng i vår første gruppespillskamp i UEFA Cupen. I tillegg til målene hadde Robinho to skudd i stolpen, men også Twente hadde sine muligheter til å utlikne i sluttminuttene av en spennende men ikke altfor velspilt kamp.

{sidebar id=1}Mark Hughes gjorde fire forandringer på startelleveren i forhold til helgens kamp mot Bolton. Ut gikk Tal Ben Haim, Vincent Kompany, Elano og Ched Evans. De ble erstattet av Javier Garrido, Gelson Fernandes, Jo og en friskmeldt Darius Vassell. Mens en annen som har vært ute hele sesonginnledningen, Benjani, startet på benken.

Det skulle bare ta to minutter før City var i føringen. Shaun Wright-Phillips og Jo kombinerte på mesterlig vis, og SWP avsluttet med å sette ballen lavt i keepers høyre hjørne fra 12-14 meters hold. Et par minutter senere forsøkte Robinhos seg fra skrått hold, men denne gang fikk keeper en hånd på ballen og Twente fikk til slutt klarert.

Etter en flott åpning, gikk City i den berømte fellen gjennom å ta foten litt av gasspedalen, Twente takket og bukket og utliknet til 1-1 i det 17.minutt da Eljero Elia fikk løpe gjennom et meget passivt City-forsvar før han satte ballen helt nede i det høyre hjørnet for en sjanseløs Joe Hart. City mente det skulle vært frispark i forkant av scoringen, men den russiske dommeren var av en annen oppfatning og godkjente målet.

Dette gav gjestene fra Nederland en solid dose selvtillitt, og utover i omgangen overtok de etterhvert mer og mer av spillet, dog uten å skape de store sjansene. På motsatt side burde Jo sendt oss i føringen på ny da han dro seg fint fri inne i feltet ii det 41.minutt, men avslutningen ble for svak og keeper fikk avverget. Jo fikk en ny mulighet like før pausen etter at SWP hadde brukt et par Twente-spillere som rundingsbøye, men under press satte han avslutningen løst rett på keeper.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1 etter en skuffende førsteomgang sett med lyseblå øyne.

City åpnet klart best i den andre omgangen, og Jo fikk en ny mulighet etter et par minutter etter forarbeid av Robinho. Men nok en gang ble avslutningen for puslete. I det 53.minutt fik SWP avansere uhindret fram til rundt 20 meter før han sendte i vei et skudd som gikk like utenfor.

Så i det 57.minutt viste endelig Robinho fram sitt sanne jeg. Han fikk ballen fra Stephen Ireland på kanten av 16-meteren, la ballen til rette på høyrefoten før han skrudde den inn helt oppe i motsatt vinkel. En vakker scoring!!.

Like etter var det klart for en gjensyn med Benjani, for første gang denne sesongen etter skadefraværet, da han erstattet Jo. Og den godeste Benjani brukte bare tre minutter på å tegne seg på scoringslisten. Han fikk ballen på vår venstrekant, forserte noen meter før han sendte i vei et skudd som gikk via en Twente-forsvarer og i mål bak en utspilt keeper.

Men vi har aldri vært kjent for å gjøre ting enkelt for oss selv, så ikke denne torsdagskvelden. For bare et par minutter etter at det så ut til at Benjani hadde avgjort kampen, så fikk Twentes kaptein Rob Vielart ganske unhindret gå opp og heade en corner i mål, og dermed ny spenning i kampen.

Nå fulgte en god periode for Twente som klarte å skape et par farligheter foran Joe Hart, mens Robinho avsluttet svakt fra god posisjon på motsatt banehalvdel.

Kvarteret før slutt stjal Robinho ballen fra en Twente-spiller på midtstreken, forserte inn i feltet før han satte avslutningen i stolpen i det City fikk mer og mer spillerom framover ettersom Twente kastet fram spillere i jakten på en utlikning. Benjani forsøkte seg med et skuddforsøk fra rundt 20 meter, men keeper fikk med nød og neppe slått til corner.

To minutter før slutt ble Robinho nydelig frispilt av Pablo Zabaleta, men nok en gang smalt avsluningen i stolpen. I stedet kunne Stein Huysegems ha utliknet for Twente i det 90.minutt da han fikk ballen helt alene foran Joe Hart på fem meters hold, men heldigvis satte han avslutningen svakt over.

Dermed ebbet det hele ut med 3-2 seier og tre poeng i vår første gruppespillskamp i UEFA Cupen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.