Bolton – Manchester City 2-0

Manchester City fikk som fortjent og ble slått av et hardtkjempende Bolton-lag. Samtidig må vi vel ha satt uoffisiell Premier League rekord i antall feilpasninger i løpet av en kamp. Sjelden har vi vel sett så mye feilpasninger av høyt gasjerte spillere i løpet 90 minutter.


{sidebar id=1}Mark Hughes gjorde to forandringer på startelleveren i forhodl til onsdagens kamp mot Middlesbrough. Pablo Zabaleta kom inn som høyreback etter å sonet ferdig sin tre kampers karantene og erstattet Nedum Onuoha, mens Ched Evans gikk inn på topp i stedet for Daniel Sturridge.

City tok kommandoen fra start og Robinho forsøkte seg med et skudd fra rundt 20 meter som gikk like over etter fem minutters spill. Men til tross for et at vi hadde ballen mye, sleit vi med å skape noe framover. Til det var det alfor dårlig kvalitet på de avgjørende pasningene.

Etterhvert kom hjemmelaget mer og mer med, men også de slet med å skape de store sjansene foran Joe Hart i Citys mål. Vi måtte vente helt til det 41.minutt før det ble skapt en skikkelig farlighte foran et av målene. Ched Evans spilte nydelig fri Stephen Ireland, men alene med keeper fra litt skrått hold satte Ireland ballen rett i en utrusende Bolton-keeper.

På overtid fikk Evans en omtrent identisk mulighet fra samme sted som Ireland etter å ha blitt spilt fra av Shaun Wright-Phillps, men også Evans satte ballen rett på en utrusende keeper.Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0 i det som må betegnes som en svak omgang av begge lag.

Seks minutter ut i den andre omgangen presenterte SWP seg skikkelig for første gang i kampen da han på elegant vis dro seg fri fra 3-4 Bolton-spillere, men avslutningen fra 17-18 meter ble for svak og gikk høyt over. Hjemmelaget var aggresive og kjempet oss til tider helt ut av stilen, men i det 56.minutt var det på ny Jussi Jaaskelainen i hjemmelagets mål som søret for at det fortsatt stod 0-0 da han på glimrende vis reddet et forsøk fra Robinho.

I det 62.minutt var det Joe Harts tur til å vise klasse da han på mesterlig vis avverget da Kevin Nolan plutselig var helt alene foran mål. Et par minutter senere ropte Bolton på straffe da Matthew Taylor gikk i bakken etter en duell med Richard Dunne, men dommer Mike Riley vinket spillet videre. TV-bildene viser vel at vi var heldige som slapp unna der.

Mark Hughes valgte å gjøre et dobbeltbytte midtveis i andre omgang. Elano og Ched Evans gikk ut og ble erstattet med Dietmar Hamann og Daniel Sturridge. Men kvarteret før slutt var det likevel hjemmelaget som tok ledelsen. Det hele startet med at Robinho noe unødvendig mistet ballen oppe på Boltons banehalvdel. Bolton gikk rett i angrep og ballen ble slått ut til Gretar Rafn Steinsson som la hardt inn foran mål. Der dukket innbytter Ricardo Gardner opp og satte ballen i mål via tverrliggeren fra 3-4 meters hold.

To minutter før slutt gjorde Bolton slutt på det lille som var igjen av spenning da Ricardo Gardner suste opp langs vår høyreside før han la inn foran mål, der var Richard Dunne frampå og satte inn sitt andre selvmål på kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.