Thaksin dømt for korrupsjon

shinawatra_thaksin.jpgDen tidligere Manchester City-eieren og thailandske statsministeren Thaksin Shinawatra er dømt for korrupsjon i hjemlandet. Straffen er to år i fengsel, skriver BBC.

{sidebar id=4}Dagens dom fastslår at omstridte Shinawatra brøt regelverket for å skaffe kona si verdifulle landsområder da han var statsminister mellom 2001 og 2006.

Thaksin brøt grunnlovens regler om interessekonflikt. Han var da statsminister og skulle ha jobbet for folkets beste, sa en av dommerne som leste opp dommen i dag.

Men denne dommen er bare den første av flere som vil komme.

Etter militærkuppet i Thailand for to år siden ble Shinawatra nemlig tiltalt i en rekke saker, hovedsaklig på grunn av mistanke om korrupsjon og maktmisbruk.

Shinawatra har seinere flyktet til Storbritannia, hvor han og kona fortsatt oppholder seg i eksil – fordi de har fryktet at rettssakene skulle bli politisk styrt.

Dette poenget gjentar han i dag, og han sier derfor at han ventet å bli dømt.

Thailandske myndigheter ber nå om utlevering av den steinrike 59-åringen, som fortsatt er æresmedlem i Manchester City-styret etter at han trakk seg av hensyn til klubben.

Kilde: dagbladet.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.