Manchester City – Liverpool 2-3

City ledet 2-0 til pause etter scoringer av Stephen Ireland og Javier Garrido, men en svak andreomgang samt en utvisning av Pablo Zabaleta gjorde at Liverpool snudde kampen og avgjorde med en scoring to minutter på overtid.

{sidebar id=1}Liverpool var åpnet best og en tidligere City-spiller, Albert Riera, fikk den første sjansen etter tre minutters spill, men skuddet fra skrått hold ble slått til corner av Joe Hart. På motsatt side forsøkte Robinho seg med et skudd fra 17-18 meter etter et oppspill fra Elano i det 10.minutt, men skuddet gikk rett på keeper Pepe Reina. Dirk Kuyt fikk kampens første store sjanse i det 16.minutt, men skuddet fra 5-6 meter etter et innlegg fra vår høyreside gikk høyt over.

Så minuttet senere var det vi som tok ledelsen. Shaun Wright-Phillips stjal ballen fra en Liverpool-forsvarer. Han la inn til Jo, som under press mistet ballen, men den trillet til Wright-Phillips igjen som omtrent fra dødlinjen la ballen ut i feltet igjen. Etter litt klabb og babb havnet ballen til slutt hos Stephen Ireland som omtrent fra straffemerket dundret ballen i mål bak en sjanseløs Pepe Reina.

Etter scoringen bølget spillet mye fram og tilbake, uten at noen av lagene klarte å skape de  helt store sjansene. Liverpool hadde ballen mye, mens Robinho og SWP stadig var en trussel for gjestenes forsvar. Dirk Kuyt fikk en ny sjanse femminutter før pause, men kom litt for sent til å nå Albert Rieras gode innlegg.

Så litt imot spillets gang sørget Javier Garrido for at vi gikk opp til 2-0 fire minutter før pause med sitt første mål i den lyseblå drakten. SWP ble lagt i bakken, frisparket fra 17-18 meter fra kanten av 16-meteren satte Garrido elegant opp i nærmeste vinkel.

Liverpool satte umiddlebart press på City etter hvilen i jakten på en redusering og ropte på straffe etter bare et halvminutt da Dirk Kuyt gikk i bakken i duell med Richard Dunne, men dommer Peter Walton vinket spillet videre. Men i det 55.minutt var det klart for 2-1. Alvaro Arbeloa fikk lagt inn fra vår venstreside, der dukket Fernando Torres opp og satte ballen i mål fra kort hold i duell med Pablo Zabaleta.

Robinho burde økt ledelsen i det 64.minutt etter at SWP hadde forsert 60-70 meter med ballen før han la inn, men fra fem meters hold satte Robinho ballen over mål. Bare et par minutter senere fikk Pablo Zabaleta direkte rødt kort etter en tackling på Xabi Alonso. Og som ikke dette var nok så måtte Jo forlate banen med skade et par minutter senere etter en stempling av Martin Skrtel. Han ble erstattet av Gelson Fernandes.

I det 73.minutt var det klart for utlikning. Fernando Torres kom høyest på en corner fra vår høyreside og headet i mål.

Torres burde sendt gjestene i ledelsen og fullført sitt hat-trick ti minnutter før slutt da han var helt alene på bakre stolpe på et innlegg, men satte ballen svakt utenfor da det nesten hadde vært enklere å score. På motsatt side var Ched Evans neste gjennom, men Martin Skrtel fikk avklart i siste liten og pådro seg en skade i duellen og måtte forlate banen slik at begge lag avsluttet med 10 spillere på banen.

To minutter på overtid avgjorde Dirk Kuyt da han satte inn 3-2 for gjestene. Yossi Benayon kom seg til dødlinjen, la ut til Torres. Hans skudd gikk via Richard Dunne og trillet til Kuyt som hadde en enkel jobb med å sette ballen i det tomme målet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.