Manchester City – Portsmouth 6-0

dunne_goal.jpgMed våre nye eiere, representert gjennom den nye styreformannen Khaldoon Al Mubarak, på tribunen vartet City opp med festfotball og spilte ut Portsmouth etter alle kunstens regler og gav seg ikke før de hadde satt seks baller bak tidligere City-keeper David James i gjestenes mål.


{sidebar id=1}Mark Hughes valgte å starte med de samme 11 som startet UEFA Cup kampen mot Omonia Nicosia sist torsdag.

Robinho satte David James på prøve allerede før 3 minutter var spilt etter forarbeid av Javier Garrido på vår venstreside, men James fikk slått skuddforsøket far 16 meter til corner.

Etter 10 minutt ble Shaun Wright-Phillips spilt gjennom av Robinho men under kraftig press av en forsvarer satte han ballen via James og til en ny resultaløs corner.

Men bare tre minutter senere var det klart for 1-0 til City. Nok en gang var Robinho tilrettelegger med en nydelig frispilling av Jo som elegant rundet keeper før han satte ballen i det tomme målet. Like etter skapte Robinho nok en gang panikk i Portsmouth-forsvaret med sine mange finter, men denne gang klarte ikke Jo å stokke beina og gjestene fikk til slutt klarert.

I det 20.minutt var det klart for 2-0. Elano la en corner hardt og lavt inn foran mål, David James fikk avverget men måtte gi en retur. Den satte bursdagsbarnet Richard Dunne (29 år i dag) inn fra kort hold.

Etter dette tok våre gutter foten litt av gasspedalen og Peter Coruch fikk en stor mulighet til å redusere for Portsmouth i det 28.minutt etter et innlegg fra vår venstreside, men skuddet fra 6-7 meters hold gikk like utenfor.

Robinho prøvde seg med et skudd igjen fra rundt 20 meter noen minutter før pause, men igjen reddet David James. Og to minutter før hvilen ble Robinho spilt gjennom av SWP, fintet David James trill rundt før han med et akrobatisk spark sendt ballen på vei mot mål, men en forsvarer fikk med nød og neppe avverget til corner. Dermed gikk lagene til pause med en fullt fortjent 2-0 ledelse til Manchester City.

Andre omgang startet med en stor Portsmouth-sjanse etter sjeldent svakt forsvarsspill av Micah Richards, men alene gjennom satte Jermaine Defoe ballen svakt utenfor. I stedet sørget Robinho for 3-0 tolv minutter ut i omgangen. Stephen Ireland vant ballen rundt midtstreken, slo fram til Jo som la videre til Robinho som enkelt satte ballen i mål fra 16-17 meters hold bak en sjanseløs David James.

Midtveis i andre omgang var det klart for 4-0. Nok en gang var Stephen Ireland arkitekt. Han spilte nydelig fri SWP som satte ballen kontant i mål.

Portsmouth var resignerte og utspilt etter alle kunstens regler og i det 78.minutt var det klart for 5-0. Robinho fikk ballen ute på vår venstreside, innlegget hans fant SWP som elegant la ballen videre til innbytter Ched Evans som satte ballen sikkert i mål fra 6-7 meters hold.

Og fem minutter senere var det en annen inbytters tur til å tegne seg på scoringslisten. Robinho la inn fra venstresiden, SWP gikk i duell med keeper David James og ballen havnet hos Gelson Fernandes som hadde en enkel jobb med å sette ballen i åpent mål fra kort hold.

En fantastisk kamp av våre gutter. Vi er for tiden det mestscorende laget i Premier League med 15 scoringer på 5 kamper og med spillere som Robinho, Jo og Shaun Wright-Phillips framover kan det blir mye moro i tiden som kommer. Og så kan vi jo legge til at vi har Martin Petrov og Michael Johnson i bakhånd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.