Omonia Nicosia – Manchester City 1-2

Manchester City skaffet seg et meget godt utgangspunkt foran returoppgjøret om 14 dager etter seier 2-1 borte mot Omonia Nicoasia torsdag kveld. Hjemmelaget tok ledelsen like etter pause, men to scoringer av Jo sørget for en meget fortjent seier som burde vært mye større etter blant annt tre forsøk i stolpe/tverrligger.

{sidebar id=1}Mark Hughes gjorde to forandringer i startellevern i forhold til søndagens kamp mot Chelsea. Ut gikk Michael Ball og Dietmar Hamann, de ble erstattet av Javier Garrido og Elano.

Robinho fikk vår første store sjanse allerede før to minutter var spilt da han ble spilt fri på vår venstreside, men keeper var med på notene og fikk avverget med en flott redning.

Stephen Ireland skøyt svak over fra god posisjon etter forarbeid av SWP og Robinho i det 12.minutt, mens SWP hadde et godt skuddforsøk som keeper så vidt fikk slått til corner et par minutter senere.

Jo burde sendt oss i ledelsen i det 26.minutt. Stephen Ireland stjal ballen fra en Nicosia-forsvarer la inn til Jo som bare hadde å sette ballen i tomt mål fra fem meters hold, men på en eller annen måte klarte han å sette den utenfor.

Fem minutter før pause burde nok en gang City tatt ledelsen. Først var det Elano som dro seg fri, men en Nicosia-forsvarer fikk med nød og neppe blokkert skuddet. Like etter kom Jo alene gjennom, han satte ballen i stolpen, returen satte Robinho over. Og minuttet før pause var det Irelands tur til å sette ballen i stolpen fra skrått hold etter forarbeid av Jo.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, noe hjemmelaget må ha vært veldig fornøyde med. De skapte nemlig så å si ingenting foran Joe Hart i Citys mål.Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, noe hjemmelaget må ha vært veldig fornøyde med. De skapte nemlig så å si ingenting foran Joe Hart i Citys mål.

Hjemmelaget tok ledelsen fire minutter ut i andre omgang på sin første store sjanse. Vincent Kompany la en Nicosia-spiller i bakken like utenfor 16-meteren. Frisparket dundret Klodian Duro helt opp i vinkelen bak en sjansløs Joe Hart.

Stephen Ireland burde utlinket et par minutter senere, men alene med keeper satte han ballen i beina på en utrusende keeper. Like etter var Jo igjennom, men for tredje gang i kampen gikk forsøket i treverket.

I det 59.minutt var det endelig klart for et fortjent City-mål. Shaun Wright-Phillips stjal ballen fra en Nicosia-forsvarer, kom seg ned til linja og la inn til Jo som denne gangen ikke kunne bomme og satte inn sitt første City-mål fra en meters hold.

Hjemmelaget var nær å ta ledelsen igjen et par minutter senere, men forsøket gikk like utenfor. I stedet sørget Jo for at City tok ledelsen i det 72.minutt. Pablo Zaleta la inn fra vår høyreside, Jo tok ballen elegant ned før han plantet den helt nede i keepers venstre hjørne fra 8-9 meters hold.

Hjemmelagets målscorer, Duro, hadde nær utliknet kvarteret før slutt da han sendte i vei et langskudd fra rundt 30 meter som smalt i tverrliggeren over Joe Hart. Like etter ble vår tomålsscorer, Jo, ertstattet med Daniel Sturridge.

Etter dette roet det hele seg ned, og ingen av lagene skapte de helt store sjansene før innbytter Clayton nær hadde utliknet på overtid, men Joe Hart vartet opp med en flott redning.

Dermed ebbet det hele ut med seier 2-1, og dette kan vel selv ikke vi klare å rote bort i returkampen på "City of Manchester Stadium" torsdag 2.oktober.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.