Ikke bare milliardkjøp

Dr_Sulaiman_Al_Fahim.jpgManchester Citys søkkrike eiere, Abu Dhabi-gruppen, har tatt Premier League foreløpig med storm. I et forsøk på å bli verdens største klubb varsles nå kjøp i gigantklassen.

Nylig antydet Abu Dhabi-sjeik Dr. Sulaiman Al-Fahim at klubben kan komme til å by 1,3 milliarder for Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo. 340-millionerskjøpet av Robinho som kom i havn like før overgangsvinduet stengte, sjokkerte en hel fotballverden.

Spillerne ble ikke mindre overrasket.

– Det kom som et sjokk og ut av det blå, for alle, sier kaptein Richard Dunne til Sky Sports.

– Det er flott for klubben, for vi har i lang tid hatt oppturer og nedturer, og fansen har åpenbart lidd på grunn av det, men forhåpentlig kan de nå, med en veldig sterk aktør i ryggen, se frem til bedre tider, sier Dunne, som nå håper på en seriøs jakt etter trofeer.

Ekstra midler til akademiet

De som frykter at de voldsomme innkjøpsplanene skal gå på bekostning av Citys utvikling av lokale talenter, beroliges nå. Den suksessrike ungdomsavdelingen skal tvert imot styrkes.

– Ungdomspolitikken spiller fremdeles en rolle. Det vi har nå, er et middel til å styrke den operasjonen, sier Mark Hughes til BBC.

Spillere som Micah Richards, Shaun Wright-Phillips, Michael Johnson og et potensielt nytt stjerneskudd, Daniel Sturridge, har kommet opp fra ungdomssystemet i klubben.

– Akademiet har vært ekstremt suksessfullt de siste årene. Med ekstra midler kan det produsere enda bedre spillere, sier Hughes og legger til:

– Det er viktig for enhver suksessrik klubb å ha en gruppe spillere som har empati med klubben. Det har vi med spillerne som har kommet opp gjennom akademiet.

Premier Leagues toppklubber har fått erfare at det er vanskelig å produsere spillere på egen hånd som holder godt nok nivå.

– Vi skal ikke bare fylle stallen, som en gest til arbeidet akademiet gjør. Spillernes kvalitet må være god nok til å spille i Premier League. Det er dét arbeidet dømmes på, sier Mark Hughes.

Hentet fra startsiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.