Vil handle for 5,3 milliarder

Sulaiman_Al_Fahim.jpgEiendomskonge, tv-stjerne, doktor og filmstjernevenn og fem år yngre enn Dietmar Hamman. Du skal høre mye fra Dr. Sulaiman Al Fahim de neste årene. Dr. Sulaiman Al Fahim (30) er den nye sjefen i Manchester City.

Kilde: TV2 Sporten

{sidebar id=1}Klubben sjokkerte fotball-verden ved å by på spillere som Dimitar Berbatov og David Villa, før de landet Robinho – for rundt 300 millioner kroner, ny engelsk overgangsrekord.

Ifølge Al Fahim kommer slike ting til å skje titt og ofte i tiden fremover:

Ifølge The Mirror ønsker han å kjøpe 18 spillere – til en snittpris på 300 millioner kroner.

De beste spillerne i verden koster rundt 30 millioner pund. Vi trenger minst 18 spillere på det nivået, sier han, ifølge The Mirror.

Uten det kan du ikke vinne Mesterligaen.

Fremdeles er det mange som lurer på hvem den styrtrike mannen fra De forente arabiske emirater er.

The Mirror har laget sin «Ti ting du trenger å vite om..»-liste over mannen doktoren.

1. Al Fahim har vokst opp i eiendomsfamilie, og begynte selv i bransjen da han var 18 år.

2. Han har studert på en rekke amerikanske businesskoler, og har en doktorgrad (derav doktortittelen) i eiendomsinvestering fra American University i Washington DC.

3. Han grunnla Hydra Properties i 2005 med et løfte om å «være annerledes». Lovnaden viste seg å slå til, ettersom selskapet sikret seg avtaler verdt to milliarder dollar i løpet av de to første årene.

4. Hydra Properties har pågående prosjekter i – blant annet – Mexico, Dubai og Abu Dhabi. Det sistnevnte inkluderer en storslått golfpark ved Al Raha Beach. En mulig fremtidig feriefavoritt for City-spillerne?

5. Hydra Properties’ involvering i Manchester City er ikke den eneste sportsinvesteringen de har: De sponser i tillegg Dubais største sportskanal på tv, et fotballag i Costa Rica og den tyske Bundesligaen. Som om ikke det var nok, de bygger for tiden et fotballakademi i Abu Dhabi for Inter Milan og Al Fahim er – selvsagt – presidenten i sjakkforbundet (!) i De forente arabiske emirater.

6. Al Fahim er en businesstjerne i den arabiske verden, og er rangert som den 16. mest innflytelsesrike araberen på Arabian Powers årlige liste.

7. 30-åringen har også en pågående tv-karriere: Han er både grunnleggeren og programlederen for tv-showet The Hydra Executives. Dette er et program i samme ånd som mer kjente Apprentice, hvor Al Fahim har rollen som den arabiske Donald Trump. Vinneren av programmet får småpene 1 million dollar.

8. Han er ikke fremmed for å skaffe seg publisitet, og har dukket opp på filmpremièrer med blant annet Pamela Anderson og Demi Moore.

9. Al Fahims businessfilosofi er som følger: «Du må gjøre det du tror er riktig, selv om alle andre forteller deg at det er feil. Jeg sa at vårt selskap skulle være unik, men alle sa at du ikke kan være unik i eiendomsutvikling. Vel, vi er både unike og suksessfulle».

10. Han vant «visjonærprisen» under Middle East CEO 2007 Awards.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.