Sunderland – Manchester City 0-3

swp_goal.jpgShaun Wright-Phillips markerte sin retur til Manchester City med to mål da Sunderland ble slått 3-0 på Stadium of Light søndag ettermiddag.

{sidebar id=1}Kampen startet i høyt tempo, men man måtte likevel vente til på overtid av første omgang før kampen livnet skikkelig til.

Sunderland var det beste laget i innledningen, men etterhvert tok Manchester City mer og mer over anført av en meget god Shaun Wright-Phillips og ikke minst Vincent Kompany på midtbanen.

Og like før pausesignalet tok City ledelsen. Michael Johnson kom seg fri på høyresiden. Han la inn i feltet, en Sunderland-forsvarer klarte ikke å klarere skikkelig og ballen havnet hos Stephen Ireland som behersket satte ballen i mål fra 10-11 meters hold.

Micah Richards måtte gi seg i pausen etter å ha fått seg opptil flere smeller i første omgang og ble erstattet av Tal Ben Haim.

City tok kommandoen fra start i 2.omgang, og det skulle bare ta fem minutter før vi fikk øyeblikket mange City fans har drømt om. Nemlig av Shaun Wright-Phillips skulle score med den lyseblå drakten på seg igjen. Sist det skjedde var i mai 2005 da City slo Aston Villa 2-1 på Villa Park. Michael Johnson fant Jo som la ballen inn foran mål, der dukket SWP opp og satte ballen enkelt i mål fra kort hold.

Og i det 58.minutt punkterte SWP det lille som var igjen av spenning da han på elegangt vis trillet ballen forbi Craig Gordon i Sunderlands mål etter å ha blitt spilt fri av Michael Ball.

Resten av kampen ble en ren transport etappe for City. Roy Keane forsøkte seg med et trippelbytte halvtimen før slutt, men hjemmelaget klarte aldri å sette City under noe press.

I stedet var City nærmere 4-0 enn vertene var en redusering i det som var en meget oppløftende kamp sett med lyseblå øyne.

Kampfakta finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.