FC Midtjylland – Manchester City 0-1, 2-4 etter straffer

midtjylland_borte.jpgManchester City var hodestups på vei ut av UEFA Cupen før den egentlig har begynt, men et selvmål i kampens siste minutt berget ekstraomganger og senere straffespark konkurranse der City til slutt strakk det lengste strået.

{sidebar id=1}City hadde ett mål å ta igjen etter det første møtet på City of Manchester Stadium, men klarte aldri å legge noe skikkelig trøkk på et godt organisert hjemmelag.

Midtjylland hadde den største sjansen i første omgang, men Joe Hart var med på notene og fikk avverget.

I andre omgang hadde vi ballen mye, men dårlig tempo og lite bevegelse gjorde det hele nokså enkelt for hjemmelaget. Og ettersom omgangen skred fram og frustrasjonen begynte å ta tak i City-spillerne, så skapte Midtjylland flere gode sjanser til å ta ledelsen.

Men i kampens siste spilleminutt fikk vi hjelp fra oven. Et innlegg fra Michael Ball ble stusset videre av innbytter Ched Evans. Ballen spratt i hodet på en uheldig forsvarer og trillet inn i mål. Dermed måtte det ekstraomganger til.

Ett mål kan forandre fotballkamper, så også i dag. For i ekstraomgangene fikk vi se et helt annet City-lag. Vi skapte flere store sjanser til å øke ledelsen og sikre avansement, men uten utelling.

Først kom Michael Johnson helt alene med keeper i første ekstraomgang, men satte ballen rett på en utrusende keeper. Og like etter satte en annen innbytter, Daniel Sturridge, ballen knallhardt i tverrliggeren.

Andre ekstraomgang ble sjansefattig, ingen av lagene vågde å ta de store sjansene framover og dermed måtte det hele avgjøres på straffespark konkurranse.

Begge lagene scoret på sine to første forsøk. For City gjaldet dette Ched Evans og Martin Petrov. Deretter bommet Michael Johnson på sitt forsøk. Så reddet Joe Hart de to neste straffene til Midtjylland, mens Dietmar Hamann satte inn vår 4. mellom de to redningene. Dermed kunne Vedran Corluka avgjøre med vår femte straffe. Han gjorde ingen feil, og dermed er City klare for 1.runde i UEFA Cupen. Den trekkes fredag. Går vi videre fra første runde, venter det gruppespill.

Mark Hughes var fornøyd med avansement på en god City-dag. Tidligere på dagen kom jo nyheten om at Shaun Wright-Phillips hadde skrevet under på en 4-års kontrakt.

Det viktigste er at vi kom oss videre, og ikke resultatet eller måten vi gjorde det på. Spillerne viste en flott moral, sa Hughes etter kampen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.