Aston Villa – Manchester City 4-2

Gabriel Agbonlahor var den store forskjellen på Aston Villa og Manchester City i serieåpningen på Villa Park søndag ettermiddag.

Med sine tre scoringer i løpet av syv minutter i midten av andre omgang avgjorde han kampen omtrent på egenhånd.

Dagen startet på værst tenkelige måte for vår del i og med at Valeri Bojinov ble skadet under oppvarmingen. Akillis senen røyk, og nå venter nye seks måneder på sidelinjen for vår mest uheldige spiller. Ched Evans hoppet inn på kort varsel.

Hjemmelaget åpnet klart best, og John Carew kom nær ved et par anledninger. Men vi fikk stort sett ryddet opp, og på motsatt banehalvdel hadde Martin Petrov et meget godt forsøk som Brad Friedel i Villas mål fikk avverget. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Allerede etter to minutters spill i andre omgang tok hjemmelaget ledelsen. Gelson Fernandes forærte hjemmelaget ballen, Ashley Young fikk lagt inn foran mål. Der dukket John Carew opp på bakerste stolpe og headet ballen i mål fra 3-4 meters hold.

Etter 64 minutters spill var det klart for 1-1. City kontret etter at hjemmelaget hadde fått en corner. Michael Johnson gikk på et langt løp, fikk kranglet ballen med seg forbi et par Villa-spillere før han ble lagt i bakken inne i feltet. Dommeren pekte på straffemerket og Elano gjorde ingen feil og satte ballen sikkert i mål.

Like etter kunne vi tatt ledelsen da Martin Petrov kom seg ned til dødlinjen, men legget til en umarkert Elano på 8-9 meter ble litt for upresist og hjemmelaget fikk avverget.

Fire minutter senere var hjemmelaget på nytt i føringen. Fernandes glapp i markeringen på Gabriel Agbonlahor etter en corner, og Agbonlahor satte ballen i mål bake en sjanseløs Joe Hart.

Minutter senere fikk samme Agbonlahor stå helt alene på fem meteren og hadde en enkel jobb med å heade innlegget i mål. Og som om ikke dette var nok så ble samme Agbonlahor spilt fri to minutter senere, og alene med Joe Hart satte han ballen sikkert i mål.

Dermed var det hele avgjort, men vi fikk likevel en redusering like før slutt da Vedran Corluka satte inn sitt første mål i City-drakten da han fikk stå helt alene på femmeteren etter et innlegg fra Michael Johnson.

Innbytterne Stephen Ireland og Daniel Sturridge fikk også hver sin store sjanse til å pynte på resultatet mot slutten, men begge gangene fikk Brad Friedel avverget med gode redninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.