Manchester City – FC Midtjylland 0-1

UEFACuplogo.jpgManchester City har et vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret om 14 dager etter at FC Midtjylland vant 1-0 i det første møtet på Eastlands torsdag kveld.

{sidebar id=1}Danny Olsen lagde kampens eneste mål etter 15 minutters spill, og selv om City var det beste laget utover i kampen og hadde to skudd i treverket, kunne danskene fort ha vunnet med mer enn et mål. Men en flott redning av Joe Hart på overtid sørget for at vi fortsatt bør ha ok muligheter til å avansere til 1.runde.

Mark Hughes valgte å spare Valeri Bojinov, som sliter med litt småskader, og satset på Felipe Caicedo og Daniel Sturridge på topp.

Midtjylland startet kampen klart best, og vi var knapt over midtbanen det første kvarteret. Det virker rett og slett som vi ikke tok våre danske venner helt  på alvor. Og det var derfor heller ikke ufortjent da de tok ledelsen etter et kvarters spill. Richard Dunne rotet det hele til og mistet ballen til Jude Nworuh. Han sendte videre til Mikkel Thygesen som igjen fant Danny Olsen på kanten av 16 meteren. Olsen sendte i vei et skudd som føyk inn helt nede ved høyre stolperot for en sjanseløs Joe Hart.

City voknet omsider litt til etter scoringen, men slet med å skape de helt store sjansene. Martin Petrov kom seg fri på venstrekanten, men skuddet gikk like over.

Nærmest utlikning før pause kom Daniel Sturridge, da han vendte opp og sendte ballen i tverrliggeren fra 18-19 meter i det 42.minutt.

Det var et mye mer aggresivt City-lag som kom ut etter hvilen, og Petrov fikk nok en mulighet i starten av omgangen, men skuddet fra 12-13 meter etter pasning fra Elano føyk over.

Elano forsøkte seg etter 56 minutter, men skuddforsøket gikk like utenfor. Mark Hughes valgte etterhvert å bytte ut Felipe Caicedo med Valeri Bojinov, og litt senere ble også Elano tatt av og erstattet med Kelvin Etuhu.

Vi gikk oss etterhvert fast i et godt organisert FC Midtjylland, men Martin Petrov kom likevel veldig nær utlikning kvarteret før slutt. Men frisparket fra kanten av 16-meteren gikk i tverrliggeren.

Mot slutten kunne Michael Johnson være glad for at han ikke ble utvist da han i frustrasjon slo til en dansk spiller, men en godt plassert dommer valgte merkelig nok ikke å foreta seg noe som helst.

På overtid kunne Gheorghe Florescu ha doblet Midtjyllands ledelse da han ble flott frispilt, men en god redning av Joe Hart gjør at vi fortsatt bør ha en mulighet til å kvalifisere oss til første ordinære runde av UEFA Cupen.

Returkampen spilles i Danmark torsdag 28.august.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.