Cook: Ingen krise i City

Administrerende styreformann i Manchester City, Gary Cook, går i dag ut og avviser mange av de siste dagers til dels ville spekulasjoner rundt klubbens framtid etter at Thaksin Shinawatra valgte å reise tilbake til England i stedet for å møte for retten i Thailand slik han skulle ha gjort mandag denne uken etter å ha vært i Kina for å overvære åpningssermonien i OL.

{sidebar id=1}Dette førte straks til at de thailandske myndighetene utstedet en arrestordre på ham, mens Thakisn selv trolig velger å søke politisk asyl i England. Han mener han ikke får en rettferdig rettsak i Thailand, og at det hele er politisk motivert og iscenesatt av hans politiske motstandere. Thaksin ble avsatt som statsminister i Thailand i 2006 i  et ikke-blodig militærkupp. Og har i etterkant blitt tiltalt for korrupsjon mens han fortsatt satt med makten. Noe han selv hele tiden har benektet.

I mars reiste Thaksin hjem til Thailand for å renvaske seg, men etter at hans kone for kort tid siden ble dømt til tre års fengsel for lignende anklager, og like etter løslatt på kausjon i påvente av anken, valgte altså Thaksin å returnere til England i stedet for å møte for domstolen i Thailand slik han etter planen skulle gjort.

Dette har virkelig fått fart på tastaturet til engelske journalister, og flere har sågar meldt at City riskierer å havne under administrasjon i løpet av 14 dager på grunn av at pengestrømmen fra Thaksin nå skal stoppet opp.

I dag tar Gary Cook omsider bladet fra munnen og sier klubbens framtid er trygg og at det forstatt er «business as usual», iallefall i det kortsiktige perspektiv.

I et intervju med Manchester Evening News sier han at Citys framtid ikke er i fare.

På kort sikt er det «business as usual», vi er ikke avhengig av Thaksins penger.

Når Mark Hughes tar en beslutning, går vi gjenneom en normal prosess som omfatter alt fra banker, finanser samt en hel rekke andre ting, akkurat som i hvilken som helst annen klubb.

Cook medgir også at Thaksin har vært på jakt etter investorer. Trolig lokalisert i Sør-øst Asia, India og midt-østen.

Han er villig til å se på alt som kan være med på å bidra til at City blir en stor klubb i framtiden. Dette er en mann som elsker City, sier Cook.

Jeg hadde flere møter med Thaksin i Kina, der vi blant annet snakket om nye spillere, hvorfor han har kjøpt klubben, og hva som er hans intensjoner for framtiden.

Han har en 10 års plan, og ønsker å bygge opp et dynasti. Han er skuffet over at noen tror at han har kjøpt seg inn, for så å bare selge seg ut igjen, sie Cook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.