City vil sprenge banken for Ronaldinho

shinawatra_thaksin.jpgI begynnelsen virket det mest som en spøk, men det blir stadig tydeligere at Manchester City er dønn seriøse i ønsket om å hente Ronaldinho fra Barcelona.

 

Eier Thaksin Shinawatra har allerede bladd opp 50 millioner kroner på å hente Mark Hughes som ny manager, og er detaljer fra å sluttføre en overgang verdt 180 millioner kroner for den brasilianske CSKA Moskva-spissen Joao Alves de Assis Silva.

Det blir nesten for lommerusk å regne sammenlignet med hva det vil koste å hente Ronaldinho.

Ødelegger ikke lønnsstrukturen

Selv om brassens karriere har vært i fritt fall de siste to årene, skriver Daily Telegraph og Daily Mail at 28-åringen vil heve en ukelønn på rundt 200 000 pund – over to millioner kroner – i Manchester City.

Det plasserer ham i så fall i en helt annen divisjon enn dagens best betalte spiller i Premier League, John Terry. Chelsea-stopperen tjener angivelig 1,4 millioner kroner i uka.

I tillegg til Ronaldinhos astronomiske lønnskrav, er han også under kontrakt med Barcelona til 2010. Selv om markedsverdien hans har sunket, går han nok ikke akkurat på billigsalg.

I et langt intervju med Daily Mail insisterer uansett Thaksin Shinawatra på at City ikke tar seg vann over hodet dersom de får napp hos Ronaldinho.

– Vi gambler ikke. Sponsorer vil bidra, det vil ikke ødelegge lønsstrukturen vår. Garry (Cook, styreformann) og Pairoj (Piempongsant, rådgiver) tar seg av denne avtalen. Jeg er henrykt. Jeg blir snart 59 år, så jeg er ikke en mann som kan sitte og vente lenge på at drømmer skal gå i oppfyllelse, sier Shinawatra til Daily Mail.

Vil fylle opp setene

Ifølge The Times reiser en City-delegasjon, ledet av Piempongsant, til Porto Alegra i Brasil denne uka, der Ronaldinhos familie bor. Shinawatra er overbevist om at Ronaldinho fortsatt har det lille ekstra som for noen år siden trollbandt fotballfans over hele verden.

Thailenderen ønsker å fylle opp de mange tomme setene på City of Manchester Stadium – noe Ronaldinho trolig kan hjelpe til med.

– Ronaldinho er 28. Han har fortsatt mye å gi, han er en stjerne. Jeg innrømmer også at du trenger en spiller som gjør noe utover det å vinne kampen. Du trenger en stjerne som kan spille på banen, men også utrette mye annet for klubben. Ronaldinho er den spilleren, sier Shinawatra.

– Magien er der ennå

Han forteller at han har vært i samtaler med Ronaldinhos bror og agent, Roberto de Assis, som har gitt klare signaler om at 28-åringen er klar for nye utfordringer.

– Han ønsker å spille sin beste fotball igjen, å komme tilbake til den tiden da han var virkelig berømt. Magien er fortsatt i støvlene hans. Forhåpenligvis kan vi hente ham, sier City-eieren.

Ronaldinho var linket sterkt til Milan tidligere i år, men interessen fra italienerne kjølnet brått. Milans forhandler hevdet underveis at brassen ikke har noe til overs for Premier League. 

– Ronaldinho liker ikke engelsk fotball, mente Ernesto Bonzetti.

Kanskje to millioner i ukelønn kan endre på den oppfatningen.

Kilde: dagbladet.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.