Liverpool – Manchester City 1-0

liverpool_borte_040508.jpgLiverpool tok en fortjent seier mot et skuffende svakt City-lag søndag ettermiddag.

Etter en tam og sjansefattig åpning var det hjemmelaget som skapte den første sjansen etter 20 minutters spill. Dirk Kuyt kom seg fri på vår venstreside og la inn foran mål der Ryan Babel dukket opp ved første stolpe og headet like til side for mål. Seks minutter senere prøvde Steven Gerrard seg fra rundt 25 meter, men også hans forsøk gikk like til side for målet.

Martin Petrov satte ballen i stolpen etter en halvtimes spill, men linjedommeren stod uansett oppe med flagget og markerte for en hårfin offside. Like etter fikk Joe Hart vist sin klasse da han fikk slått et forsøk fra Gerrad fra rundt ti meters hold til corner.

Dette var stort sett det hele som egentlig er verdt å nevne fra en søvndyssende førsteomgang der det så ut som begge lag for lengst var gått inn i feriemodus.

Andre omgang startet med at Liverpool gikk rett i angrep og City fikk til slutt avverget med nød og neppe til en resultatløs corner. Like etter spilte Gerrad fri Fernando Torres, men skuddforsøket til spanjolen strøk stolpen til venstre for Joe Hart.

I det 50.minutt satte Elano et frispark fra godt og vel 20 meter i stolpen etter at Martin Petrov var blitt lagt i bakken.

I det 58.minutt var det klart for 1-0 til Liverpool. Et forferdelig dårlig oppspill av Michael Ball ble snappet opp av Dirk Kuyt. Han på sin side fant Fernando Torres som enkelt dro seg forbi Richard Dunne før han satte ballen forbi en sjanseløs Joe Hart.

Et par minutter senere var det bare en dobbelt redning fra Joe Hart som forhindret at vertene doblet ledelsen.

Etter 64 minutters spill headet Dirk Kuyt i tverrliggeren, mens Ryan Babel satte ballen over fra fem meter like etter. Et interesseløst City-lag ble fullstendig overkjørt av hjemmelaget i denne perioden.

Men etter hvert tok Liverpool foten av gasspedalen, og mot slutten kom vi litt mer med igjen.

Benjani hadde et godt skuddforsøk på et frispark fra rundt 20 meter, men Reina i Liverpools mål fikk avverget. Mens Joe Hart måtte gi retur på et godt skuddforsøk fra Javier Mascherano like etter.

Men flere mål ble det ikke og dermed kunne hjemmelaget innkassere tre fullt fortjente poeng mot et interesseløst City-lag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.